Rundshamburger met huisgemaakte rode uit chutney

15/01/2022

Sommige dingen hebben gewoon weinig introductie nodig... Iets simpels, kan al gewoonweg heerlijk zijn!

Bij dit receptje steelt onze huisgemaakte chutney van rode ui de show. Met zijn zoetzure smaak en het licht pikante pepertje, werd de chutney al door menige mondjes gesmaakt.

De uienchutney is tijdens de winter nog eventjes beschikbaar in onze hoevewinkel, daarna verdwijnt hij even van het toneel tot het einde van het jaar. Snel langskomen, is dus de boodschap! 

Enjoy!

Ingrediënten

  • Tievis rundshamburger
  • 2 el Tievis rode ui chutney
  • Hamburger broodje
  • 2 snedes jonge kaas
  • 2 volledige opgelegde augurken

How to

  1. Zet de oven op de grillstand. Snij het hamburger broodje open en grill beide zijdes enkele minuten in de oven.
  2. Kruid de rundshamburger aan beide zijdes met peper en zout en bak deze gaar naar smaak in een grillpan. Laat de kaas smelten op de hamburger in de pan en plaats er aan het einde eventueel een deksel over.
  3. Warm de chutney op in de microgolfoven.
  4. Stapel de hamburger op het broodje samen met de uien chutney en doe er een sausje naar keuze op. 
  5. Geniet!

! TIP ! Je kan de chutney zowel koud als warm eten. Heb je nog een beetje over? Smeer de uienchutney dan koud op een broodje met wat paté. Ook ideaal als een hapje wanneer je familie of vrienden op bezoek komen. 

Koop of eet je iets lekkers van bij ons? Laat het ons weten op Facebook of Instagram met @tievishoeveopglabbeek en de hashtag #versvanbijtievis 

Cheesecake met gelei van mandarijn, steranijs en kaneel

16/02/2022

De winter is nog eventjes in het land, en dat maakt dat we bij Tievis onze winter 'speciallekes' graag in de verf zetten. Deze keer ging thuisbakster Yvette van 'De Croon op de Taart' aan de slag met onze huisgemaakte mandarijnengelei. Met een vleugje steranijs en kaneel in de gelei, proef je de winter smelten op je tong. Yvette maakte voor deze keer een overheerlijke (of zelfs waanzinnig lekkere!) cheesecake met als basis een bodem van speculaas. Hierbij verwerkt ze onze winterconfituur in de roomkaas mengeling. Hieronder verklapt ze je graag het receptje, zodat je er thuis zelf mee kan uitpakken. Wil je trouwens meer ontdekken van al het zoete lekkers wat Yvette op tafel zet? Klik dan hier verder voor haar Instagram en Facebookpagina. Ingrediënten. 250 g speculaas. 85 g boter. 375 ml slagroom. 120 g witte basterdsuiker. 3 blaadjes gelatine. 350 g roomkaas. 1 tl vanille-extract. 3 el Tievis mandarijnengelei. Nog nodig: Springvorm. Bakpapier. Hakmolen of deegrol. Keukenrobot of mixer. How to. Voorbereiding: Bekleed de springvorm met bakpapier. Bekleed zowel de bodem als de randen.. Voor de speculaasbodem: Maal de speculaas fijn. Gebruik hiervoor een hakmolen of doe de speculaas in een plastic zakje en plet ze met de deegrol.. Smelt de boter.. Meng de gesmolten boter met de gemalen speculaas. Verdeel het speculaasmengsel over de bodem van de bakvorm en druk goed aan.. Zet even opzij in de koelkast.. Voor de cheesecake: Week de gelatine blaadjes in koud water. Zorg ervoor dat de blaadjes volledig ondergedompeld zijn.. Vul 1/3 koffiekopje met slagroom en zet dit even opzij. . Klop de slagroom met de witte basterdsuiker op met een (keuken)mixer tot een lobbig mengsel.. Voeg de roomkaas en vanille-extract toe en meng tot een mooi, stevig en egaal mengsel.. Warm de slagroom in het koffiekopje op. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp deze goed uit.. Los de gelatineblaadjes op in de warme slagroom.. Voeg de warme slagroom toe aan het roomkaas mengsel en meng alles goed door elkaar.. Meng als laatste de mandarijnengelei door het mengsel.. Voor de afwerking Giet het roomkaas mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake vervolgens 4u in de koelkast om op te stijven. Daarna enkel nog genieten! ! TIP ! Is je potje winterconfituur op geraakt, dan kan je natuurlijk nog altijd eentje komen halen in onze hoevewinkel (zo lang de voorraad strekt, en enkel tijdens de winter). Maar dit recept maak je perfect met eender welke confituur die je lekker vindt! ! TIP ! Heb je nog over van je mandarijnengelei? Probeer hem eens te presenteren bij een lekker kaasplankje als aperitief. Wij beloven dat je hiermee scoort! Koop of eet je iets lekkers van bij ons? Laat het ons weten op Facebook of Instagram met @tievishoeveopglabbeek, @decroonopdetaart en de hashtag #versvanbijtievis

Lees meer

Rundshamburger met huisgemaakte rode uit chutney

15/01/2022

Sommige dingen hebben gewoon weinig introductie nodig... Iets simpels, kan al gewoonweg heerlijk zijn! Bij dit receptje steelt onze huisgemaakte chutney van rode ui de show. Met zijn zoetzure smaak en het licht pikante pepertje, werd de chutney al door menige mondjes gesmaakt. De uienchutney is tijdens de winter nog eventjes beschikbaar in onze hoevewinkel, daarna verdwijnt hij even van het toneel tot het einde van het jaar. Snel langskomen, is dus de boodschap! Enjoy! Ingrediënten. Tievis rundshamburger. 2 el Tievis rode ui chutney. Hamburger broodje. 2 snedes jonge kaas. 2 volledige opgelegde augurken. How to. Zet de oven op de grillstand. Snij het hamburger broodje open en grill beide zijdes enkele minuten in de oven.. Kruid de rundshamburger aan beide zijdes met peper en zout en bak deze gaar naar smaak in een grillpan. Laat de kaas smelten op de hamburger in de pan en plaats er aan het einde eventueel een deksel over.. Warm de chutney op in de microgolfoven.. Stapel de hamburger op het broodje samen met de uien chutney en doe er een sausje naar keuze op. . Geniet!. ! TIP ! Je kan de chutney zowel koud als warm eten. Heb je nog een beetje over? Smeer de uienchutney dan koud op een broodje met wat paté. Ook ideaal als een hapje wanneer je familie of vrienden op bezoek komen. Koop of eet je iets lekkers van bij ons? Laat het ons weten op Facebook of Instagram met @tievishoeveopglabbeek en de hashtag #versvanbijtievis

Lees meer

Feestelijke gehaktballetjes met peer/veenbessen chutney en savooi puree

27/12/2021

Ontspannen tafelen tijdens de feestdagen, lijkt je dat niet leuk? Soms hoeven de gerechten tijdens de eingejaarsperiode niet super speciaal te zijn. Of je hebt misschien gewoon eens zin in 'goeie boerenkost' met een gouden randje. Deze feestelijke gehaktballetjes met onze huisbereide peer/veenbessen chutney gaan je zeker kunnen verrassen! De gehaktballetjes worden gevuld met onze huisbereide peer/veenbessen chutney. Een hartelijke marmelade, waar je de stukjes zoete peer en frisse veenbessen nog in ziet zitten. Scroll naar beneden en ontdek ons recept! Ingrediënten. 400 g Tievis runds/varkensgehakt van eigen hoeve. 4 el Tievis peer/veenbessen chutney. Paneermeel. 6 bloemige aardappelen. 1/4e savooikool. Klontje 'goei boter'. Peper. Zout. Nootmuskaat. How to. Vul enkele ijsvormpjes met de peer/veenbessen chutney (ongeveer 2 el per portie). Zet ze enkele uren in de vriezer tot ze volledig hard zijn.. Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en kook ze beetgaar. Snij de savooikool in fijne reepjes. Laat ze de laatste 10 min. nog mee garen met de aardappelen.. Schud alles goed af en voeg er een klontje boter aan toe. Stamp de groenten fijn met een pureestamper en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.. Verwarm de oven voor op 175°C. Neem ongeveer 200 g gehakt per portie, meng dit naar smaak met peper en zout en rol er grote ballen van. Maak een kuiltje in de gehaktbal en duw er de bevroren chutney in. Boetseer de bal terug rond en rol het rondom in het paneermeel. Bak de ballen vervolgens 25 min. in de oven.. Geniet!. !TIP! Je kan de peer/veenbessen chutney zowel koud als warm eten. Heb je nog een beetje over? Neem eens broodje met een stukje paté of lekker stuk kaas en smeer daar de chutney bovenop. Wedden dat je nog steeds Kerstmis proeft? Koop of eet je iets lekkers van bij ons? Laat het ons weten op Facebook of Instagram met @tievishoeveopglabbeek en de hashtag #versvanbijtievis

Lees meer