Feestelijke gehaktballetjes met peer/veenbessen chutney en savooi puree

27/12/2021

Ontspannen tafelen tijdens de feestdagen, lijkt je dat niet leuk? Soms hoeven de gerechten tijdens de eingejaarsperiode niet super speciaal te zijn. Of je hebt misschien gewoon eens zin in 'goeie boerenkost' met een gouden randje. Deze feestelijke gehaktballetjes met onze huisbereide peer/veenbessen chutney gaan je zeker kunnen verrassen!

De gehaktballetjes worden gevuld met onze huisbereide peer/veenbessen chutney. Een hartelijke marmelade, waar je de stukjes zoete peer en frisse veenbessen nog in ziet zitten. 

Scroll naar beneden en ontdek ons recept! 

Ingrediënten

  • 400 g Tievis runds/varkensgehakt van eigen hoeve
  • 4 el Tievis peer/veenbessen chutney
  • Paneermeel
  • 6 bloemige aardappelen
  • 1/4e savooikool
  • Klontje 'goei boter'
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat

How to

  1. Vul enkele ijsvormpjes met de peer/veenbessen chutney (ongeveer 2 el per portie). Zet ze enkele uren in de vriezer tot ze volledig hard zijn.
  2. Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en kook ze beetgaar. Snij de savooikool in fijne reepjes. Laat ze de laatste 10 min. nog mee garen met de aardappelen.
  3. Schud alles goed af en voeg er een klontje boter aan toe. Stamp de groenten fijn met een pureestamper en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C. Neem ongeveer 200 g gehakt per portie, meng dit naar smaak met peper en zout en rol er grote ballen van. Maak een kuiltje in de gehaktbal en duw er de bevroren chutney in. Boetseer de bal terug rond en rol het rondom in het paneermeel. Bak de ballen vervolgens 25 min. in de oven.
  5. Geniet!

!TIP!

Je kan de peer/veenbessen chutney zowel koud als warm eten. Heb je nog een beetje over? Neem eens broodje met een stukje paté of lekker stuk kaas en smeer daar de chutney bovenop. Wedden dat je nog steeds Kerstmis proeft? 

Koop of eet je iets lekkers van bij ons? Laat het ons weten op Facebook of Instagram met @tievishoeveopglabbeek en de hashtag #versvanbijtievis